top of page
www_foto_o meni.jpg

O MENI

Rodil sem se leta 1963 v Postojni. Osnovno šolo sem zaključil v Vipavi, gimnazijo v Ajdovščini, nato pa odslužil enoletni vojaški rok in leta 1983 začel študij na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Naziv univerzitetnega diplomiranega ekonomista sem pridobil leta 1988, po uspešnem zagovoru diplomskega dela, v katerem sem dokazoval, da družbena lastnina in samoupravljanje onemogočata učinkovito gospodarjenje.  

 

Leta 1988 sem se kot komercialist zaposlil v Fructalu in po dveh letih napredoval v funkcijo direktorja izvozno-uvoznega sektorja ter ga vodil do leta 1996. Za tem sem delal v trgovskem podjetju Nama v Ljubljani in bil večji del časa komercialni direktor. V letih 2002–2005 sem kot direktor finančno konsolidiral Ljubljanske kinematografe in Kolosej, leta 2005 pa sem se zaposlil v skupini Lisca in jo kot generalni direktor vodil do sredine leta 2018. Ta je v tem času postala zelo uspešno modno podjetje s 750 zaposlenimi v osmih različnih državah in s prodajnimi trgi v več kot 20 državah Evrope in Bližnjega vzhoda. 

 

Leta 1994 sem kandidiral za svetnika občinskega sveta občine Vipava, bil izvoljen, pozneje pa so me svetniki soglasno imenovali za predsednika občinskega sveta.

 

Leta 1996 sem bil član ožje ekipe entuziastov, ki so spet oživili delovanje Nogometnega kluba Vipava in bil istega leta izvoljen za predsednika kluba. V tej funkciji sem vodil gradnjo klubskih prostorov z garderobami, tribuno, ograjo in celotno infrastrukturo. Nogometnemu klubu sem predsedoval do leta 2007.

 

Od tujih jezikov aktivno govorim angleško, italijansko in srbohrvaško, pasivno pa francosko, nemško in rusko. V prostem času se najraje ukvarjam s športom. Sem poročen in oče dveh odraslih otrok.

 

Na lokalnih volitvah 2018 sem bil kot neodvisni kandidat v prvem krogu izvoljen za župana občine Vipava z več kot 69% glasov. Na volitvah sem sodeloval s svojo listo Gorana Kodelje, ki je v 17 članskem Občinskem svetu prejela 6 mandatov.

KONTAKT

Goran Kodelja za župana občine Vipava

Email: goran.kodelja@gmail.com

Facebook: @gorankodelja

  • Facebook - Black Circle
bottom of page